1 maart= complimentendag!

Wat is er fijner dan een compliment geven of ontvangen? Pak dan maar eens lekker  uit vandaag, want het is Complimentendag! Een goed compliment bestaat uit het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering. Je kunt er nooit genoeg van krijgen!

Toch vinden de meeste mensen vooral het ontvangen van complimenten lastig en worden deze afgezwakt of weggewoven. Eeuwig zonde! Ontvang een compliment in stijl, met een ‘dank je wel’ en geniet er van (want zo vaak krijg je ze waarschijnlijk niet, complimenten geven zit nu eenmaal niet in onze volksaard)

Een goede manier om jezelf elke dag te complimenteren of positief te bekrachtigen doe je met affirmaties. Een affirmatie is niet meer dan een gedachte. Je hoeft er (in eerste instantie) niet eens in te geloven. Het zit hem in de kracht van herhaling en wat je aandacht geeft groeit. Eigenlijk een vorm van positieve hersenspoeling.

Neem de tijd om een (of een aantal, maar niet teveel) affirmatie te vinden die bij jou past. Begin altijd met ik en spreek (of denk) in de tegenwoordige tijd. Start met vaste tijden, het kan in het begin wat onwennig voelen. Je kunt ze denken of juist hardop uitspreken. Je kunt erbij in de spiegel kijken om extra kracht bij te zetten.

Voorbeelden zijn:
Ik ben sterk
Ik voel me rustig en kalm
Ik neem de tijd voor mezelf
Ik ben veilig

De mogelijkheden zijn eindeloos. Geef niet op, na een aantal weken ga je zeker effect merken!